Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разговаря снощи със специалния пратеник 

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разговаря снощи със специалния пратеник 
Коментари Харесай

Бърнабич: Сърбия няма да бъде платформа за заобикаляне на санкциите

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич беседва нощес със специфичния пратеник  за използването на глобите на Европейски Съюз Дейвид О`Съливан, чийто фокус в работата е ангажиране в разговор с трети страни и съдействие в взаимни дейности, ориентирани към попречване на заобикалянето на глобите, оповестява белградският вестник " Политика ", представен от Българска телеграфна агенция.

Бърнабич уточни в диалога, че Сърбия не е въвела наказания против Русия, само че и " не е и няма да бъде платформа за заобикаляне на глобите, въведени от Европейския съюз ", оповестиха от държавното управление. " Когато става дума за войната в Украйна, Сърбия не е ценностно неутрална и ние  ясно заехме позиция във връзка с нарушаването на териториалната целокупност на Украйна “, сподели Бърнабич и оцени, че Сърбия е " зает и благонадежден сътрудник “.

О`Съливан разиска с Бърнабич съответните стъпки, които би трябвало да бъдат осъществени с трети страни, с цел да се предотврати заобикалянето на глобите и й благодари за нейното " намерено и градивно отношение и подготвеност за по-нататъшно съдействие ". В началото на срещата специфичният делегат е изказал съболезнования на  сръбския министър председател по отношение на трагичните събития, които раздрусаха Сърбия предходната седмица, се споделя в известие на сръбското държавно управление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР